Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Praten over seks

  Praten over seks

  Praten over seks is voor veel mensen inderdaad lastig. Het begint er al mee dat niet veel mensen een opvoeding hebben gehad waarbij er (positief) over seks werd gesproken. Je hebt het dus niet kunnen leren van je ouders en ook op school is er hoogstens aandacht voor voortplanting en veilige seks geweest, meer niet. Met vrienden praten de meeste mensen ook niet over seks. We hebben ook geen gewone woorden om over seks te praten. Je kunt de medische termen gebruiken of scheldwoorden, het is allebei niet fijn. En er zijn nogal wat woorden die de term schaamte in zich dragen. Daar komt ook nog bij, seks is nogal intiem. Over seks praten is veel blootgeven over jezelf.  Het is zo’n onderdeel van je identiteit bijna. Dit allemaal draagt bij aan de ongemakkelijkheid. Het is al lastig om over seks te praten als je liefdesleven goed is, laat staan als het niet lekker loopt. Niemand wil horen van zijn partner dat de seks niet goed (genoeg) is. Wat kan helpen is allereerst samen bespreken welke woorden je wilt gaan gebruiken in een gesprek. Desnoods verzin je ze zelf. En dan is het belangrijk om op een positieve manier te spreken, dus niet aangeven wat niet goed of fijn  is, maar uitspreken wat je liever wel wilt. Je zult ook merken, hoe vaker je over seks praat samen, hoe sneller het ongemakkelijke gevoel verdwijnt. 

 1. Wat is jouw seksuele Persoonlijkheid?

  Na aanmelden kun je inloggen en ontdekken wat jouw seksuele persoonlijkheid is. Bovendien kun je het E-Book met 25% korting bestellen en alle blogs gratis lezen. Je kunt een maand al deze informatie inzien en zit nergens aan vast. Inzicht in deze unieke, verdiepende informatie die je seksleven zal verbeteren voor slechts 24,95.

   

  Lees alles over seksuele persoonlijkheid

  Bestel online ons e-book

  Bestel online ons e-book

 • *

  Een fantastisch liefdesleven, hoe dan?

  Begin vandaag met je overtuiging loslaten dat je seksleven vanzelf fantastisch wordt. Het vraagt kennis over jouw persoonlijkheid, biologische drive, seksmotivatie, erotisch profiel en hechtingsstijl. Ook bewustwording van de fasen van seksualiteit in een mensenleven. En van het liefdeswiel, een overzicht van alle uitingsvormen van seksualiteit. Neem van mij aan dat jij 90% van wat er over seksualiteit te weten valt mist! Met de juiste kennis kun je gaan oefenen en ervaren en steeds dichter bij je doel van een fantastisch liefdesleven komen. Kijk vooral rond op deze website, want deze zal jou al deze kennis te bieden. Enjoy!
  *

  Libido, seksdrive, seksmotivatie

  Seksmotivatie, wat is dat eigenlijk en wat kun je met deze kennis? Lees verder over hoe jouw breinsystemen samenwerken in jouw verlangen naar seks. Het gaat over verwachting, over "willen" en over "beloning". Het is belangrijk om te weten hoe deze systemen geactiveerd of geremd raken. Als je deze systemen kent en begrijpt, kun je veel zelf doen om het verlangen naar seks bij jezelf te beïnvloeden. Fantastische seks heb je zelf in de hand!
  *

  Erotisch profiel

  Jouw erotisch profiel wordt bepaald door hoe jij je zintuigen gebruikt. Eén van je zintuigen is het voelen. Als je je voeltype kent, dan weet je welke aanrakingen voor jou het fijnste zijn. Er zijn vijf voeltypen: de energetische, de sensuele, de shapeshifter, de seksuele en het kinky type. Deze types zijn aangeboren, maar je ontwikkelt ze ook door wat je in je jeugd meemaakt (veiligheid of juist trauma) en je leert ze ook door de cultuur waarin je leeft. Het e-book dat op deze website te bestellen is, vertelt je meer over wat een erotisch profiel is, waar jouw seksuele persoonlijkheid uit bestaat.
  *

  Piekorgasme en lichaamsorgasme?

  De meeste mensen weten wat een orgasme is. Seksdeskundigen hebben een definitie: het plotseling en onvrijwillig ontladen van spanning die door seksueel gerelateerde stimuli is ontstaan. Orgasmes variëren per persoon en per keer in intensiteit. Maar wat heel veel mensen en deskundigen niet weten is dat er twee uitersten van orgasmebeleving bestaan: het piekorgasme en het lichaamsorgasme. Deze kennis kan jouw liefdesleven heel erg verrijken!
 • *

  Goede seks volgens voorschrift

  Kun je me een voorschrift geven voor goede seks? Dat zou ik erg waarderen! Wat adviseren diverse experts op het gebied van seksualiteit?
  *

  Sexy brein

  Is het echt waar dat onze hersenen het belangrijkste seksuele orgaan zijn? Ik kan me daar niks bij voorstellen.
  *

  Sekspraat: geil, kinky of een afknapper?

  Na een erotische massage zegt mijn vriendin steeds dingen als: “ik ben zo geil”, “ik heb jeuk aan mijn kut”, “ik wil je pijpen”. Ik knap daar helemaal op af. Is het kinky bedoeld ofzo? Maar ik zeg er niets van, want dat zal haar kwetsen. Wat nu?
  *

  Stress en seks

  Mijn vriend komt vaak gestresst thuis van zijn werk. Hij wil dan altijd seks. Ik wil liever dat hij praat over zijn problemen. Hoe overtuig ik hem?
 • *

  Soloseks in een relatie

  Ik heb gemerkt dat mijn vriendin aan zelfbevrediging doet. Is dat een teken dat ze niet genoeg heeft aan mij?
  *

  Praten over seks

  Ons liefdesleven is goed. Alleen zouden wij willen dat we er gemakkelijker over kunnen praten. Waarom is dat zo lastig?
  *

  De passie van het begin terugvinden

  We zijn nu drie jaar samen en de passie die we in het begin voor elkaar en voor seks hadden is weg. Hoe krijgen we die terug?
  *

  Wanneer ben je preuts?

  Mijn vrienden praten nogal openlijk over hun seksleven. Ik wil die details helemaal niet weten. Ben ik dan preuts?
 • *

  Seksuele interesse buiten je relatie

  Ik heb vijf jaar een relatie, we zijn heel gelukkig met elkaar en onze seks is goed. Toch vind ik de seksuele interesse van andere mannen leuk en spannend. Is er iets mis met mij?