Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Over Carla

  foto carla

   

  Ik ben Carla Rutgers, basistype open relatie liefhebber.

   

  Ik heb er vele jaren over gedaan om te ontdekken en begrijpen dat ik qua seksuele persoonlijkheid de open relatie liefhebber ben. Dat ik door mijn biologische aanleg steeds gedreven wordt om andere seksuele prikkels of partners te zoeken. Door mijn levenservaring in een aantal langere relaties, mijn avontuurlijke inslag om zaken als een open relatie, parenclubs, tantra, bdsm en polyamorie te gaan verkennen, mijn opleiding als bioloog en latere studie psychologie ben ik de puzzelstukjes over mijn seksuele persoonlijkheid gaan leggen. En uiteindelijk ben ik relatietherapeut geworden en heb ik deze website opgezet omdat ik met deze belangrijke kennis anderen wil helpen.

   

  Veel hulpverleners op seksueel terrein werken voornamelijk vanuit het psychologische en het sociale aspect. Als je geen seks meer wilt met je partner dan ben je onbewust boos op hem of haar. Of communiceer je niet goed. Als je seks wilt met anderen dan kom je tekort in je relatie. Of is er iets mis gegaan in je seksuele opvoeding. Als je deze dingen maar met elkaar bespreekt en oplost, dan komt het goed.

  Was het maar zo  eenvoudig, dan waren er allang niet meer zoveel stellen met seksuele problemen.

   

  Mijn ervaring en overtuiging is dat je biologische aanleg een groot deel van jouw seksuele persoonlijkheid en gedrag bepaalt. En jouw seksuele persoonlijkheid past soms niet goed of echt niet bij die van jouw partner.  Daar is veel minder aan te veranderen dan je zou willen. Natuurlijk kun je via inzicht in je persoonlijkheid en met coaching je seksuele relatie verbeteren. Maar idealiter zou je een partner moeten zoeken die goed bij je past qua seksuele persoonlijkheid. 

   

  Ik wil graag mijn kennis, kunde en ervaring delen door mensen te adviseren en coachen die nu zoekende zijn op seksueel gebied. Die hun seksuele relatie willen verbeteren, iets willen weten over hun seksuele persoonlijkheid en aan seksuele persoonlijke ontwikkeling willen werken. Kijk bij het aanbod daarvoor.

   

  Ik ben gepromoveerd als bioloog, heb diepgaande psychologie kennis en ben een zeer ervaren coach/relatietherapeut. Ik schrijf voor het AD als expert in seksualiteit. En ook ik ben ik nog steeds lerend. Heb je aanvullingen voor deze site, wil je samenwerken als professional?  Laat het me weten want daar ben ik blij mee. Alleen gaat sneller, samen kom je verder.

    

   

   

 1. In de media

  Carla verschijnt regelmatig in de media. Naast haar 2-wekelijkse bijdrage in het Algemeen Dagblad met vragen & antwoorden over seksualiteit, ook media aandacht met meer impact.

   

  Lees het artikel in het Algemeen Dagblad over het model van seksuele persoonlijkheid: 

  AD artikel: van passievolle player tot draaideurpartner

   

  Luister hier het radio-interview bij Veronica:

  Welk sekstype ben jij?

   

  Wat is jouw seksuele Persoonlijkheid?

  Na aanmelden kun je inloggen en ontdekken wat jouw seksuele persoonlijkheid is. Bovendien kun je het E-Book met 25% korting bestellen en alle blogs gratis lezen. Je kunt een maand al deze informatie inzien en zit nergens aan vast. Inzicht in deze unieke, verdiepende informatie die je seksleven zal verbeteren voor slechts 24,95.