Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
  1. Vreemdgaan en overspel in de liefde

    Vreemdgaan en overspel in de liefde

     

    Je bent heel verliefd op elkaar…je hebt je ideale man of vrouw gevonden! Binnen 2 jaar zijn jullie samenwonend of zelfs getrouwd. En dan, ineens, blijkt je partner er iemand anders bij te hebben. Overspel! Hoe kan dit jullie, het ideale stel, nu overkomen?

     

    Overspel, vreemdgaan, een geheime minnares of minnaar. We horen en lezen er volop over en 90% van de mensen keurt het af. Maar dat het jou zelf kan overkomen? Nooit aan gedacht. Toch zijn de schattingen dat minimaal 25% en zelfs wel 75% van de mensen een keer in zijn leven vreemdgaat.

     

    Wat is vreemdgaan of overspel eigenlijk? Voor de meeste mensen is het een seksueel contact buiten je vaste relatie, waarvan je weet dat je partner dat niet accepteert als deze op de hoogte zou zijn. Om die reden vindt vreemdgaan per definitie stiekem plaats. Er lijkt geen groot verschil meer tussen mannen en vrouwen, beide doen het evenveel. Er is een grote kans dat je er ooit zelf mee te maken krijgt. Dat je partner vreemdgaat, of dat je zelf zoiets doet. Of dat een van je vrienden dit overkomt.

     

    Maar kijk ook naar andere gedragingen die spanning kunnen opwekken in een relatie, zoals flirten, intieme gesprekken, zoenen, fantaseren over een ander of porno kijken. Deze zaken zijn minder scherp omlijnd. Sommigen vinden het vreemdgaan, anderen vinden het ruimte die je elkaar moet gunnen.

     

    Welke ruimte geef je elkaar om plezierige dingen te beleven zonder je partner, al dan niet met anderen? Dit in het begin van je relatie bespreken is een goede zaak. Je weet dan van elkaar welke ruimte er is en hoeft het niet in te vullen voor je partner. Maar realiseer je dat iets afspreken en het ervaren van werkelijke gebeurtenissen heel verschillende werelden zijn. Je weet pas hoe je op gebeurtenissen reageert als je het hebt meegemaakt. En hoe je reageert is persoonlijk en uniek. Zelfkennis is daarom belangrijk bij de afspraken die je maakt en het besef dat afspraken opnieuw onderzocht kunnen worden op het moment dat je ervaart dat de afspraken voor jou niet goed werken.

     

    Hoe ontwikkel je die zelfkennis? Je zou eens kunnen kijken op deze website die verschillende seksuele persoonlijkheden beschrijft. Die persoonlijkheid gaat over wat je denkt, voelt en doet in een (seksuele) relatie met iemand anders. Over overtuigingen die je hebt, bijvoorbeeld over monogamie of juist over open relaties, over gevoelens zoals angst om je partner kwijt te raken, jaloezie en boosheid over dat je partner iemand anders leuk kan vinden. Of blijheid dat je partner plezier heeft met anderen, omdat hij of zij een leukere partner is daardoor. En die persoonlijkheid stuurt ook je gedrag, vaak onbewust.

     

    In deze tijd is de romantische, monogame relatie flink terrein aan het verliezen. Het is namelijk een utopie dat je alles wat je zou willen in het leven kunt halen uit één persoon. Het open bespreken hoeveel ruimte jullie beide in de relatie nodig hebben is verstandig en van deze tijd. Succes ermee!

     

  1. Wat is jouw seksuele Persoonlijkheid?

    Na aanmelden kun je inloggen en ontdekken wat jouw seksuele persoonlijkheid is. Bovendien kun je het E-Book met 25% korting bestellen en alle blogs gratis lezen. Je kunt een maand al deze informatie inzien en zit nergens aan vast. Inzicht in deze unieke, verdiepende informatie die je seksleven zal verbeteren voor slechts 24,95.

     

    Lees alles over seksuele persoonlijkheid

    Bestel online ons e-book

    Bestel online ons e-book

Meer blogs